logo

Weblog

my_editors

my_editors login

Het heeft me wel even gekost maar nu heb ik my_editors dan eindelijk herschreven naar xhtml 1.1. Ik heb ze daarnet ingechecked.

Thu 1 Mar 2007 / André / 2 comments
Vernieuwde my_editors

Ze zijn geheel herschreven in xhtml 1.1. Er zitten een aantal nieuwe features van de MMBase taglib in, maar helaas nog geen validatie met de <mm:form /> tag. Daarvoor heb ik nu hopelijk de basis gelegd.
my_editors zijn ontwikkeld op MMBase 1.9, de templates zijn echter geheel compatible met 1.8 heb ik gemerkt.

2 comments

MMbase en nu? Op zoek naar een template en ccs om verder te gaan met dit cms. De documentatie voor installatie is divers, echter over het opbouwen van een index.jsp daar is barweinig over te vinden. Wellicht kun je licht in duisternis brengen met een soort default style.
Groet

do 8 maart 2007 / Paul → http://www.joyallit.nl

Klopt. MMBase bevat helaas geen site om meteen mee aan de slag te gaan. Het bevat wel een aantal voorbeeldapplicaties - op localhost http://localhost:8080/mmbase/mmexamples/ - en bijbehorende templates, maar die zijn over het algemeen best oud, zoals de MyNews applicatie - localhost http://localhost:8080/mmbase/mmexamples/mynews/ (uit 2001?). Belangrijkste reden daarvoor is denk ik dat MMBase geen pagina- of template geörienteerd systeem is. Je hebt wel (jsp-)templates nodig om je gegevens te presenteren, maar in essentie is MMBase objectgeörienteerd en concentreert zich op opslag, bewerking en relaties tussen media en data. Volgens mij zijn dat de belangrijkse redenen waarom er wel verschillende editors en applicaties bij de download zitten, maar geen default website.
Het staat al langer op het lijstje van een aantal ontwikkelaars om eens een eenvoudige voorbeeldwebsite te ontwikkelen. Los van alle discussies die dat oplevert over welk templating systeem (daarvoor) het beste is, is er kennelijk nog niemand aantoe gekomen.

ma 12 maart 2007 / André → http://www.toly.nl

RSS feed

Tweet this article

geschiedenis

Dit is de zoveelste incarnatie van mijn website wie nieuwsgierig is kan de

oudere 'recente' wijzigingen bekijken.

En ik heb hier een pagina waarop ik nieuwe en oudere versies van my_editors verzamel.