logo

Weblog

Schooltv Beeldbank 2.0

Het afgelopen half jaar bestond één van mijn belangrijkste projecten uit het geheel opnieuw bouwen van de Beeldbank. www.schooltv.nl/beeldbank bevat ruim 1500 educatieve clips van 'Hoe groeit een tomaat' tot de 'Romeinen in ons land'.

Thu 3 Jan 2008 / André / 0 comments
Schooltv Beeldbank

De site is uiteraard met MMBase gebouwd. Er komt eveneens een Teleac Beeldbank, dit alles in opdracht van Teleac/NOT. Ik was verantwoordelijk voor de conversie van de oude data naar de nieuwe site, xhtml en css en uiteraard de implementatie in MMBase van de editors, templates en hier en daar wat Java code.

Het meest beroerde aan dit project was de conversie van de gegevens van 1500 clips naar het nieuwe formaat dat Schooltv wenst te hanteren. Het mooiste vond ik echter dat het tonen van gerelateerde clips op basis van gedeelde trefwoorden meteen werkte: ik kon niet meer stoppen met browsen door alle clips die om welke reden dan ook iets met elkaar te maken leken te hebben.

Gerelateerde clips

In de oude Beeldbank hadden redacteuren aan elke clip een aantal trefwoorden toegekend die helaas opgenomen waren in het clipobject zelf. Via de XMLimporter van MMBase ben ik erin geslaagd van alle trefwoorden afzonderlijke objecten te maken, terwijl ze toch de relatie met de clips behielden waaraan ze waren toegekend. Oftwel: het trefwoord 'duin' kwam zowel voor in een clip 'De duinen' als in de clip 'Meeuwen'. Via de XMLimporter is het mogelijk om daarvan één trefwoord node te maken in MMBase dat relaties heeft met de nodes voor beide clips. De import resulteerde in ruim 5000 afzonderlijke trefwoorden.

0 comments

RSS feed

Tweet this article

geschiedenis

Dit is de zoveelste incarnatie van mijn website wie nieuwsgierig is kan de

oudere 'recente' wijzigingen bekijken.

En ik heb hier een pagina waarop ik nieuwe en oudere versies van my_editors verzamel.